Opet Kožni Mantili!



Опет Кожни Мантили!

-Исто, опет!-


Веза:    Наслов на Зл. Билтену
             -«Кожни Мантили»

  
Пре неколико дана  снимио сам део највеће пијаце у Београду – у новобеоградском блоку 44, разговарао са продавцима и био сигуран да је време када ћемо морати да погледамо себи  у очи, и једни другим, ту одмах иза угла - јутрос сам обишао тај пијац  и затекао га празног са 20-30 што продаваца што њихових муштерија, који су се у средини, око чесме за воду, скупили и као нешто протествовали против Управе Пијаце. 
Питао сам о чему се ради и добио договор «Штрајк!» и потом и ближе, да су продавци одлучили да се повуку са ове пијаце јер им је дневни, недељни и месечни закуп повећан за 100-150%!

Опет сам имао оно осећање туге и муке што се опет, сигурно, враћамо у године банкарског експерта С. Милошевића, који је успео да на пијацама, улицама, у продавницама и кућним фрижидерима не буде ништа! 

Његови наследници, неокомунисти - Демократска странка и Социјалистичка партија Србије - коју сада води Милошевићев порптпарол, Ивица Дачић - удружено су нас, својим програмима и поступцима у владању имовином и људима, већ навели на тај, свима у сећању још свеж, Милошевићев брод немаштине и свакакве патње. 
Најлепши стамбени блок у Беогаду - Блок 44 прошле недеље је по броју оних који су продавали старе ствари и углавном ником потребне разне ситнице, личио је на време Милошевића..... прошао сам поред свега тога и потом отишао у Мачву да обиђем мајку. 
Аутопут је скоро без саобраћаја - на деоници од 60 километара није било више од 100-150 возила, у оба смера, на бензинским пумпама свако ко стане бива уважена муштерија која омогућава продавцима да не забораве због чега су ту - купаца нема.... кроз 6-7 мачванских села кроз која морам да прођем возио сам као ВИП личност, као да је саобраћај затворен - на целој тој деоници виђено једва неколико возила..... куће су у 80% запуштене-неокречене, ограда неофарбана, једно  речју једна општа чамотиња и безнађе.... чак ни пред сеоским кафанама и продавницама није било никога, а увек неко изађе у село да се састане са другим људима и поприча. 

Куповане дебеле свиње у Мачви и вожене у Лесковац, плаћано по 150 Дин/кг, али је и то престало, не зна се када ће се опет откупљивати, али је најављена нижа цена...
Ово овако траје још од Милошевићевог извлачења пара од народа кроз намерно изазвану инфлацију и банкрот – опоравак никада није био стваран, непрекидно је поскупљивало све оно што сељаци троше и појефтињавала њихова роба - најжилавији били Смедеревци и Лесковчани - упорно доносили зелениш на пијаце. 
Сада им је Управа Пијаце рекла да више немају потребе да долазе - повећала им цене закупа тезги у мери да они немају никакав интерес да долазе... и неће
Данас се та ситуација на купце није уопште негативно одразила, јер купаца иначе и нема. 


Сада су на реду  пропадања великих самоуслуга које имају све мање купаца, па им се на овај начин помаже - како би се сав зелениш куповао у разним мега маркетима, али је то немогућа варијанта и тада улазимо у период прво поскупљења, па потом, и несташица хране. 


Неће бити довољно хране у Београду јер се произвођачима неће исплатити да своју робу продају по овако ниским ценама на овако скупим пијачним тезгама.... и одлучиће да смање производњу или потпуно престану са истом.

Остаће основно - хлеб ће пекари довозити док им се то буде исплатило а када не буду имали никакву зараду, престаће са тим Сизифовим послом, па ће бити и несташица хлеба. 
Брашна у селима и у млиновима,  за сада има, али га треба допремити до потрошача и то ће функционисати док учесници у ланцу буду имали интереса да то чине. 


За после - претпоставите и сами, није Милошевићево доба било давно, тек се мало ране биле замладиле, а сада  опет исто! 

Поново време "Кожних Мантила" - а већ сада од "Мантила" из разних инспекција више ни мали привредници не могу да опстају и - затварају своје радње! 
Потом ће се затворити и радња којој припадају "Мантили"!

Сада је велика узбуна и пометња у РТС јер треба да од 4000 запослених остане једва њих 1.000 или и мање и сада кукају како је то велика неправда - заборавили тих 4000 како су својим радом и извештавањем подупирали ове експерте који су дали 1.000.000 отказа у другим фирмама! 
Сада када су они дошли на ред за клање, кокодачу, лепршају крилима, беже, али их хватају и ништа - глава на пањ и секира. 
Увек ће бити неких Тијанића који ће замахивати секиром! 


Да су раније мислили да и сами могу доћи на пањ можда нам не би баш овако било! Да су одбили да служе слугу Тијанића - а нису, а медији и информације су опасно оружје!

Јуче су у Русији одржани парламентарни избори – ЈРМ  је обезбеђивало 330.000 полицајаца. Данас, дан после избора, опозиција је организовала демонстрације због, како су рекли, низа неправилности које су допринеле да они  изборе не сматрају одразом воље бирача, и данас су из три праваца, са заобилазница око Москве, у град улазиле три колоне војних и борбених возила...... оне треба да заштите ЈРМ, Поредак, Власт, доброту у којој народ живи....

Једна од колона са припадницима Унутрашње Војске
(Преузето уз руских дневних новина Новости-Јутро)

Блогери: центру Москве да се смањи колоне војних
Колона из једног од три улазна правца
(Преузето уз руских дневних новина РБЦ Дејли) 
  
Имајући у виду величину и значај Русије на глобалном плану, као и околност да се и код нас врше припреме, чак и кампања, за изборе којим још није ни одређен датум, а повезујући ово око пијаца, села, хране, могућих проблема код нас, извршених мобилизацијских припрема, не могу а да не помислим да ће и наше власти чинити све оно што сада чине руске - и једне и друге су исте врсте, друкчије не знају, власт освоје силом, а после је силом и чувају. 
Власт се могла освајати силом само онда када су они тако чинили, а потом је то недемократски и терористички, после се морају поштовати прописи.

Али,  има решење:

Треба га хитно доставити браћи Русима, а ми - па ми смо овде! 
Спасилац је ту, међу нама, врло је познат, популаран, активан, и политички и сексуално, жени се и разводи, прави и гаји децу, свугде га има, а показао је како се може лако владати једном државом, а да се никада ништа не промени......

Он је Бранислав Лечић, онај командир Народне милиције из филма «Три карте за Холивуд» - у завршници филма када је народ одбио да слуша милицију, наредио је милицији и појачању које је пристигло «да бије и гази народ, јер шта ће нам народ, сви ћемо бити милиција и проблема нема!» 

И стварно, када би сви ми били милиција, имали би команду коју би слушало, а да прави нереде, буни се или демонстрира против Тадића и Дачића - па ко би? 

Испробано:

За време Дачићеве команде над србском милицијом има их на стотине са по 50-60 зарађених дневница са разних "испомоћи" и од пре неколико година, не исплаћују се, они и даље иду на испомоћ, купују од својих пара чизме, кошуље, мајице, поправљају милицијска возила код мајстора-познаника, немају папира ни спајалица... немају бензина, не плаћају им ноћни рад и сви су дисциплиновани и послушни. 

Ето, тако треба урадити и уредити! 


Жив је Слоба, умро није! 


Лечића за Команданта милиције, за Команданта Логора Србија!


И нема протеста! Сви у милицију! 


Само када се  Лечић врати из Русије! 
Ваљда ће им га послати.

Ето, описао сам стање и дајем и решење.

Пошто се ово што пишем редовно чита са «неидентификованих» прикључака из Србије, Русије, Немачке, Америке и других, ево вам, господо усрећитељи својих народа и држава - не тражим ништа на конто ауторских права, а овог Лечића, па он је ваш, сигурно има код куће униформу јавите му да се опреми, па нека оде прво у Москву да тамо браћи Русима помогне, утом ће требати и овде, па нека се врати. 


И унапредите га – чинови бар ништа не коштају, а много се цене! 


И ставите у приправност све србске «Кожне Мантиле»! Ништа без њих!



Бог са нама – Пристани Боже!



Драгољуб

Постављено 6.12.2011.г. у 15,30 ч.


Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta