Važno je da ima ko da primi pomoć!


Важно је да има ко да прими помоћ!

-Опустелој кући помоћ не помаже-


«Питање је да ли ћу, када опет дођем, затећи једну или две верне душе!»
-Парафразиран израз сумње и туге Исуса Христа у време
када се спремао да напусти Земљу.-

Поред добрих намера и могућности да се неком помогне – појединцу, групи, делу једног народа, целом народу и њиховој држави, самом себи – веома битна је брзина, односно време, у којем се та помоћ пружа!
Чак је процена времена у којем треба пружити помоћ она која је претежна по важности.
Ао се пожури, биће без ефекта, биће развучено, злоупотребљено и уместо по добру онај који је такву помоћ дао, биће упамћен као неко ко је своју могућност да помогне бацио у ветар, биће запамћен као немудар, непромишљен човек (држава, организација) који никако по таквим поступањима неће задобити љубав, поштовање или ауторитет код оних којима је пружио ту превремену помоћ – и у будућем времену на њега се неће рачунати!

Окасни ли са пружањема намераване помоћи, коју може да пружи – када по примаоца помоћи већ настане велика штета, давалац те закаснеле помоћи неће задобити ауторитет, љубав и поштовање, већ напротив, сматраће се бахатим, безосећајним који је намеран  да својом помоћи уцењује, остварујући превасходно своје циљева.
И убудуће се на њега неће рачунати, чак и када би имао намеру да своје грешке у пружању помоћи исправи, неће му се веровати!








Постави коментар

Молба за читаоце: МОЛИМ ВАС да не постављате свој коментар у ово поље, јер исти неће бити објављен. Користите мој контакт и шаљите ми коментар са Ваше мејл адресе (која неће бити објављена) да могу да га проверим и да Вас контактирам поводом те провере. Наравно, потпишите својим именом и презименом свој коментар. Поштујте основна етичка правила и коменатришите и полемишите са садржајем а не са аутором.
Уколико Вам је ово неприхватљиво, немојте коментарисати,односно отворите свој блог па га користите по свом нахођењу. Захваљујем. Драгољуб Татомировић.

Кликни и покрени презентацију

Курсна листа

Izrada web sajta

  © Copyright :Zlatni Bilten 2010 Design by

Back to Vrh  

Slike i zakon postanja Adaptacija stanova Zlatibor apartmani Popusti Besplatni oglasi Renta car Belgrade Selidbe Sudski tumac Izrada sajta Auto delovi Auto servisi Auto gas ugradnja Optimizacija sajta